dijous, 10 d’octubre del 2013

Nou projecte: nosaltres ajudem els animals o els animals en ajuden a nosatres?

En aquesta entrada al blog us faré cinc cèntims del projecte en que estic treballant. Un projecte fotogràfic que s'està gestant i que poc a poc va agafant forma. Això sí, quan treballo en aquest projecte sempre em ronda pel cap la següent pregunta: nosaltres ajudem els animals o els animals en ajuden a nosatres? Si seguiu llegint potser averigueu de què estic parlant...



El projecte planteja diferets situacions on algunes persones es relacionen i estableixen una relació física i emocional amb un animal. En aquest cas us presento una de les iniciatives que realitza la Lliga protectora d'animals de Sabadell.
Voluntaris de la Lliga que s'han format en teràpies assistides i alguns dels gossos de la mateixa protectora visiten regularment alguns centres geriàtrics de Sabadell i rodalies. Durant una bona estona aquests gossos i voluntaris visiten un grup de persones grans que resideixen al centre. Gràcies a una sèrie d'activitats fan que els avis i avies puguin estar acompanyats pels gossos, donar el seu amor aquests animals i alhora treballar alguna mencança física (coordinació, força, equilibri, etc.) a través dels exercicis i jocs que realitzen.




Els gossos que participen en aquestes activitats viuen al refugi d'animals de la mateixa protectora. Molts d'ells han estat abandonats o s'han trobat perduts. Els voluntaris de la Lliga ofereixen el seu temps i la seva energia per cuidar i acompanyar aquests animals. I sembla que aquesta activitat que s'aproxima a centres de la tercera edat busca un concepte similar. Cuidar, acompanyar i donar amor a les persones que hi viuen gràcies a les visites que realitzen voluntaris i gossos.
Em fa reflexionar sobre aquest preciós enriquiment mutu que comparteixen...!!!


Si després de llegir aquest post voleu aportar la vostra opinió sobre la qüestió que reflexiono des de l'inici estaré encantada de llegir-vos (pel facebook, blog, etc).

Us espero a la següent entrada del blog amb més fotografies !!!
Bon cap de setmana i molta llum

Per a més informació i més fotografies:
www.adrianaolsina.com
http://www.facebook.com/#!/adriana.o.mora.1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada