dissabte, 7 de desembre del 2013

Fotografiant el gel

Glaç. Aigua pura a 0ºC.

Fa una setmana vaig estar fotografiant paisatges i racons prop de la Seu d'Urgell i les fotografies que us mostro són d'un rierol tot gelat. Quan estava fent aquestes fotografies estava totalment hipnotitzada per les formes i figures infinites que els meus ulls anaven trobant al voltant del rierol. Com les milers de gotes que porta l'aigua del riu s'acumulen d'una manera tant natural i harmoniosa. Cada gota necessita de les altres per arribar a fer aquestes increïbles figures, com si les haguessin escolpit expressament...
Va ser al cap d'una estona que em vaig aturar a reflexionar sobre les paraules de l'autor japonés Masaru Emoto.
Emoto afirma que les paraules i sons dirigits a un volum d'aigua influeixen sobre la forma dels cristalls d'aquesta. L'estètica dels cristalls serà més harmoniosa o no segons el contingut positiu o negatiu del missatge en l'aigua.
Ha realitzat diferents experiments exposant l'aigua a música, paraules o dibuixos, després ha congelat aquesta aigua i ha examinat l'estètica dels cristalls mitjançant fotografies microscòpiques.Mostra d'alguns dels experiments de Masaru Emoto.


La comunitat científica ha descartat els seus experiments i els ha catalogat de pseudociència. No pretenc jutjar si tots els experiments d'Emoto són certs o no, us mostro la feina d'Emoto per una altra raó.

Jo us convido a fer una reflexió sobre les formes i estructures que podem trobar en el gel; que sols el fet d'observar-les ens poden arribar a evocar unes sensacions o unes altres. Inesgotables possibilitats de composició fotogràfica, siluetes i colors en el moviment de l'aigua i les seves pedres congelades. 

El cas és que fotografiant les figures en el gel em vaig adonar que van ser les pròpies formes les que em van transformar a mi i el meu estat d'ànim. Un cop es va amagar el sol i vaig acabar de fer les fotos havia quedat admirada i meravellada de la bellesa que la natura tantes vegades ens regala si estem atents i la sabem observar.


Per a més informació i més fotografies:
www.adrianaolsina.com
http://www.facebook.com/#!/adriana.o.mora.1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada