dimecres, 30 d’octubre de 2013

En busca de la tardor

Per fi ha arribat tardor!!! És una de les estacions en que la naturalesa es posa guapa gràcies als seus increïbles colors. Amb l'arribada del fred (aquest any una mica més tard de lo habitual) les fulles canvien de color poc a poc. I sabeu perquè canvien de color? A la tardor hi ha cada vegada menys hores llum per tant els arbres i les plantes cada vegada reben menys llum, llavors la producció de clorofila comença a disminuir (la clorofila és el que dona el verd a les fulles). Per això les fulles perden el color verd poc a poc i aparèixen altres colors com el groc, vermell, taronja... No trobeu que és increïble?

Quan feu fotografies en plena tardor probeu de combinar els diferents colors que la pròpia naturalesa ens ofereix. La combinació de colors en una sola imatge provoca un interés visual que agrada i que ens crida l'atenció quan mirem una fotografia.
I aprofitant aquest canvi estacional la Bego i jo hem anat a buscar la tardor. La setmana passada vàrem passejar entre boscos i muntanyes buscant les millors localitzacions per explicar i fotografiar de ben a prop un dels territoris catalans amb més encant natural: l'Alt Urgell.


En aquesta entrada només comentaré la següent fotografia, ja que considero interessant que sapigueu com vaig realitzar tècnicament aquesta imatge.

Aquesta fotografia té una composició un pel atrevida. Vaig agafar aquesta branca com a primer pla enfocat i un segon pla al fons, on es veu una borda i la vegetació que hi ha al seu voltant força desenfocada. 
Vaig escollir un diafragma molt tancat (f14) per conseguir que el desenfoc de la borda i l'entorn no fos exagerat, sinó no es podria entendre clarament en la fotografia final.


  


Aquest cap de setmana seguiré buscant la tardor pels boscos urgellencs. 
No us perdeu la pròxima entrada, amb més fotografies de naturalesa i de tardor.

Per a més informació i més fotografies:
www.adrianaolsina.com
http://www.facebook.com/#!/adriana.o.mora.1

Cap comentari:

Publica un comentari