dimarts, 7 d’octubre del 2014

Preparant el Taller als Estanys de la Pera

Aquest cap de setmana he estat preparant el taller de fotografia que farem els dies 25 i 26 d'octubre als Estanys de la Pera. He estat buscant les millors localitzacions perquè els alumnes del curs puguin aprendre i practicar els conceptes que es donaran al llarg dels dos dies que durarà el taller.

En aquest taller aprendrem a utilitzar la nostra càmera de manera manual, per tant és molt important entendre els paràmetres bàsics de la càmera (obturador, diafragma i sensibilitat). El control tècnic de la profunditat de camp i la velocitat d'obturació ens permetran fer fotografies a la naturalesa d'una manera molt creativa !!

Aquí us deixo alguns exemples del que aprendrem al taller.



Al voltant del Refugi dels Estanys de la Pera podem trobar flors i plantes per fotografiar i d'aquesta manera aprendre el concepte de la poca profunditat en les nostres fotografies.
La següent imatge mostra una campaneta blava. La poca profunditat de la fotografia provoca que la flor sigui l'absoluta protagonista de la imatge (al estar tot desenfocat tota l'atenció se centra amb el que sí que està enfocat).



També aprendrem la importància que té la llum en la fotografia de naturalesa, ja que ens condiciona totalment l'element o escena que anem a fotografiar. Existeixen diferents tipus de llum natural, les llums més interessants per començar en el món de la fotografia de naturalesa són la sortida o la posta de sol. La llum és més perpendicular que durant la resta del dia i té una qualitat especial, dóna en la imatge tons més càlids.
La següent fotografia està realitzada a l'Estany Petit durant la sortida de sol de disabte al matí. Les primeres llums del dia il·luminen el Monturull (2.759m).



Un dels punts importants del curs és la composició fotogràfica. Aprendrem a ordenar els elements que surten a l'enquadre fotogràfic, a potenciar una sensació a través de les nostres imatges i les eines bàsiques per comunicar millor el missatge que volem transmetre amb les nostres fotografies.

En la següent imatge he utilitzat la línea que separa la silueta de la muntanya (Perafita 2.752m) amb la de l'aigua provocant un efecte mirall en la composició final.

                                 

El taller està destinat a totes aquelles persones que disfrutin de la natura i que vulguin aprendre els coneixements bàsics per millorar les seves fotos quan van d'excursió o pugen a la muntanya.
Durant el cap de setmana gaudirem d'un lloc excepcional. Els Estanys de la Pera és un indret magnífic per fer fotografies i conèixer la naturalesa més a fons.
Ademés podrem disfrutar d'una estada al Refugi dels Estanys de la Pera, on el tracta humà i professional dels guardes és increïble (jo mateixa ho he comprovat!!).

Espero poder compartir aquest cap de setmana amb molts de vosaltres.

Fins la propera entrada.
Bona tarda i bona llum ;)

Per a més informació i més fotografies:
www.adrianaolsina.com
ttp://www.facebook.com/#!/adriana.o.mora.1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada