dimarts, 28 d’octubre del 2014

Els resultats del Taller fotogràfic als Estanys de la Pera.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc el Taller d'Iniciació a la Fotografia de Naturalesa al Refugi dels Estanys de la Pera (Cerdanya). Una activitat organitzada per la botiga d'esports Annapurna Bcn, el refugi i jo mateixa.

Les alumnes del taller han pogut aprendre els coneixements bàsics tècnics per fotografiar amb mode manual amb les seves càmeres, conèixer els principis de la composició fotogràfica, descobrir alguns dels fotògrafs de naturalesa més importants i entendre i saber utilitzar la llum d'un entorn natural quan sortim a fotografiar.

L'entrada d'avui l'he dedicada a mostrar-vos els resultats que van aconseguir les alumnes del taller.
Aquí va una petita mostra. Si voleu veure més fotografies cliqueu al següent enllaç: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006080955662&sk=photos&collection_token=100006080955662%3A2305272732%3A69&set=a.1531419243737426.1073741832.100006080955662&type=3

Al arribar el dissabte al matí el primer que vem fer després de descarregar les motxilles va ser sentar-nos a la taula i fer un repàs dels paràmetres bàsics. Ara ja estàvem preparades per sortir a fotografiar al voltant dels estanys.

En aquesta foto la Montserrat Juan i jo estèvm resolvent els dubtes pràctics de les seves primeres fotos fetes amb mode Manual.





La Victòria Mullor ha sapigut plasmar el tamany d'aquest pi negre. Gràcies a l'utilització d'un objectiu angular i un punt de vista contrapicat a potenciat l'alçada d'aquest arbre.

                            

Després de sopar i amb les energies recuperarades vam sortir a fotografiar el cel net i clar de dissabte. Vem tenir molta sort amb el temps i ademés aquell mateix dia hi havia lluna nova. Les estrelles brillaven com mai !!
En aquesta foto es pot veure la silueta del cim del Perafita.



Tot i el cansament acumul·lat de les experiències del dia anterior, el diumenge ens vem llevar ben d'hora per capturar les primeres llums del dia i aquesta és la recompensa: una preciosa sortida de sol entre els arbres. Aquesta fotografia està feta just al sortir del refugi, va ser un bon regal-despertador!!



Passades les llums més espectaculars vem anar a l'Estany Petit per fotografiar la llum, encara, càlida de la sortida de sol sobre el Monturull.
La Victòria va treballar de valent la composició de la fotografia tot i les dificultats del seu arcaic trípode.


Al acabar d'esmorzar vem fer una petit excursió fins la Bassa de Claror. De camí ens vem aturar per fotografiar les darreres gensianes de l'any. La Lydia i la Victòria van descobrir els tubs d'extensió (per poder fotografiar macro) i van quedar meravellades, un nou món de textures davant dels seus ulls.





La Bassa de Claror és un bon indret per gaudir d'una molt bona panoràmica de l'entorn. En aquesta foto es pot veure perfectament la Serra del Sirvent.

                     

El diumenge després de dinar ens vem volguer despedir de les aventures del cap de setmana amb un autoretrat de grup fent un salt. Un gest que resumeix molt l'ambient que vem viure plegades aquest cap de setmana: aprenentatge, diversió i compenetració.                               
                                      

Espero que us hagi agradat aquesta mostra fotogràfica de l'activitat.
Agraïr l'entrega i la motivació absoluta de totes les participants del taller :-)
Gràcies també a la col·laboració de la botiga Annapurna per acostar a persones amb tant d'amor i respecte per la natura i muntanya a activitats d'aquest tipus.
I finalment agraïr molt sincerament la calurosa acollida de la Genni (guarda del refugi). La seva tasca ha sigut clau per fer-nos sentir com a casa.

I ja sabeu... Us desitjo bona llum i bones fotos !! ;-)

Per a més informació i més fotografies:
www.adrianaolsina.com
http://www.facebook.com/#!/adriana.o.mora.1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada