dimarts, 2 de setembre del 2014

El poder de l'abstracció

Quantes vegades haurem vist una fotografia que ens sorprèn, que ens crida l'atenció i té aquell poder de volguer-la mirar atentament per descobrir què és el que ens copsa..?
Què és el que fa que la foto ens atraigui: la harmonia i estètica visual del que veiem en ella, les formes curioses, els volums que crea la llum o bé el no saber identificar què és exatacment el que hi ha en la fotografia...?

A l'entrada d'avui parlaré de la màgia de l'abstracció. Com la nostra mirada pot viatjar a través de les formes, la llum, i el més important: la curiositat i el plaer de deixar-se seduïr per un món imaginari que creen els nostres ulls.

Les imatges que podeu veure a continuació són 3 fotos realitzades al mateix lloc i capturades amb la mateixa intenció: disfrutar de la bellesa de les línies i els clarobscurs que s'hi formen.





Després de veure aquestes imatges ara us pregunto: què us han fet pensar, què us han fet sentir?
Us agraden? Voleu saber què són exactament i on estan fetes? Quins són els elements en que us heu fixat més? Bé, doncs aquí us mostro una imatge del lloc on estan fetes les imatges anteriors.

               

A la fotografia podem veure uns arcs creuats entre si de color blanc i com els hi arriba la llum filtrada de les finestres superiors. Ara sí que podeu identificar les formes abstractes de les imatges anteriors.
Les fotografies estan realitzades a l'interior del monasteri de San Millán de la Cogolla, La Rioja.

Després d'ensenyar-vos el secret d'on estaven fetes i que eren aquestes formes us torno a preguntar:  és important doncs saber què són exactament i on estan fetes?

He escollit justament aquest exemple perquè la meva intenció era explicar-vos que per fer bones fotos abstractes cal deixar-se anar, abstraures de l'ambient, allunyar-se de la "típica mirada", imaginar fotografies impossibles !! Qualsevol lloc és un bon lloc per practicar el poder de l'abstracció.

Aquí us deixo un parell de consells que podeu practicar si voleu començar a experimentar amb la fotografia abstracta.

- Busca formes i línies interessants
- Fixa't en els detalls i les textures del teu voltant
- Utilitza punts de vista diferents dels que habitualment fas servir
- Acosta't i allunya't de l'element que vas a fotografiar, pots descobrir nous enquadres !!
- i la més important, relaxa't i DISFRUTA fent fotografies 


Espero doncs que us hagi agradat i us hagi servit l'entrada d'avui.

Fins la propera entrada.

Bon dia i bona llum

Per a més informació i més fotografies:
www.adrianaolsina.com
ttp://www.facebook.com/#!/adriana.o.mora.1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada