divendres, 26 de desembre del 2014

El Hayedo de Otzarreta

Durant aquests dies de festa he tingut l'ocasió de donar una volta per una de les fagedes més espectaculars de la península: "El Hayedo de Otzarreta" (o d'Isabel), situat al Parc Natural Gorbea, a Bizkaia. 



Aquest bosc de fagedes és especialment singular ja que els arbres són "trasmochos", arbres tallats a certa altura del seu tronc perquè produeixin brots (no he trobat traducció al català de la paraula i haig de confessar que també he tingut que buscar el seu significat!).
L'entorn on està situat és perfecte per fer fotografies i perdres tranquil·lament observant els mil detalls d'aquest indret: un riu en forma de serp, bolets amagats sota els troncs humits, una catifa de fulles taronjes i uns arbres vestits de molsa d'un verd fosforescent... Tot un espectacle de colors !!





Per accedir a aquest bosc es condueix fins al port de Barazar, allà s'agafa un camí asfaltat on ben aviat indica on està el bosc en qüestió.. Un cop allà pots deixar el cotxe i caminar pel bosc. Si segueixes la carretera que t'ha portat fins a la fageda arribaràs al "Humedal de Saldropo", un indret amb un ecosistema riquíssim amb una gran varietat d'arbres i animals que pots trobar en el mateix camí. He aprofitat la boira (típica del Pais Basc) i he fotografiat els arbres des d'un altre punt de vista.



                                

Fins la propera entrada. Que tingueu un bon hivern ple de natura.
I recordeu... Bones fotos i bona llum ;)

Per a més informació i més fotografies:
www.adrianaolsina.com
ttp://www.facebook.com/#!/adriana.o.mora.1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada