divendres, 27 de març del 2015

Curs d'Iniciació a l'Alpinisme - CEC

Al llarg dels 3 primers caps de setmana de març he assistit com a alumne al curs d'Iniciació a l'Alpinisme que el Centre Excursionista de Catalunya ha organitzat. En aquesta entrada vull mostrar les diferents fotografies que he anat fent al llarg del curs i un resum dels conceptes apresos.

Podriem descriure l'alpinisme com l'activitat de pujar muntanyes on existeix la presència de neu i gel, on cal l'utilització de materials i tècniques específiques per progressar en el terreny (pot intenvenir o no l'acció d'escalar).

Els tècnics i professors que ens van acompanyar, guiar i ensenyar el llarg de tot el curs han sigut el Roger Cararach i l'Alberto Fernández. Professionals de la muntanya, alpinistes i escaladors apassionats.

El primer cap de setmana vem anar a Andorra, a la vall d'Incles. Allà vem fer les pràctiques de búsqueda amb ARVA, pala i sonda, també ens van ensenyar els conceptes bàsics de nivologia i allaus i les divertides tècniques d'auto-detenció (divertides perquè simules caure per una pendent de neu i gel i no hi ha perill!). Per la nit vem aprendre els nusos bàsics (el 8, el dinàmic, el ballestrinque, el bachmann, etc) i una mica d'orientació. El diumenge vem realitzar la primera pressa de contacte amb els grampons i el piolet fent una excursió fins a la Punta Sud (2.519m) de la cresta de Juclà. Una bona sortida per posar en pràctica tot el que vem aprendre al llarg d'aquest 2 primers dies.


 L'Alberto pujant cap a la Punta Sud (2.519m) de la cresta de Juclà, Vall d'Incles, Andorra.


                   El Roger ens enseya a pujar amb comoditat i seguretat per la neu amb els grampons i el piolet.

El segon cap de setmana vem anar a la zona del Pedraforca. Dissabte vem aprendre a progressar i a assegurar-nos en roca. A mig matí vem practicar el descens de ràpel i l'escalada en gel.
Diumenge, com sempre, vem tenir que demostrar a través d'una pujada fins al cim del Pedraforca els conceptes adquirits de progressió i seguretat en terreny mixt (roca i neu). En diferents punts de la pujada vem practicar l'escalada en llargs i en ensamble.


El Xavi practicant amb 1 piolet a cada mà l'escalada en gel.

          L'Aina escalant en gel mentre l'Eva l'assegura des de baix.

            Al final del dia el Gerard recull la corda doble que hem fet servir.

 El Roger d'alt la cascada de gel recollint el material.

El Francesc assegurant el pas als alumnes.

El tercer i darrer cap de setmana vem anar a la zona d'Ulldeter. El dissabte a l'arribar a les pistes de Vallter 2000 ens vem trobar amb una nevada constant que no va parar fins el matí de diumenge. Tot i així vem pujar fins al refugi i vem fer les pràctiques de seguretat en neu (la T i el bolet). Al cap de poques hores estàvem tant mullats per la neu que vem tenir que passa la resta de dia dins el refugi prop de la bora del foc. El diumenge ens vam trobar amb uns 60cm de neu acumulada, vem sortir del refugi i vem fer l'activitat final de curs pujant una paret inclinada d'uns 50º-60º en diferents grups i després rapalejant fins a baix.








Un curs molt interessant i recomenable per a totes les persones que els hi agradi la muntanya hivernal. S'aprenen els coneixements bàsics de progressió i seguretat (importantíssim!) per moure's en terrenys de roca i neu.

Per a mi el curs a complert totes les espectatives. En el meu cas m'ha agradat especialment perquè he après els coneixements bàsics que em permeten aproximar-me a espais naturals per fer fotografies on abans no podia ni sabia accedir-hi.

Remarcar la professionalitat dels nostres instructors, entrega i paciència per dirigir un grup tant bàsic com el nostre. Quan les persones estimen allò que fan i imparteixen (alpinisme, escalada, etc) es nota.
Gràcies també a tots els companys i companyes per compartir aquesta mini-aventura.

Espero que us hagi agradat conèixer la meva experiència i poder veure-la de més a prop a través de les meves fotografies.

I recordeu, bona sort i bona llum.
Fins la propera entrada !!

Per a més informació i més fotografies:

www.adrianaolsina.com
ttp://www.facebook.com/#!/adriana.o.mora.1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada